Windows Media Center: Što je to i zašto?

Postoji Windows-program pod nazivom Windows Media Center (Windows Media Center). Na temelju naslova, lako je pomisliti da je ovaj paket sredstvo za reprodukciju multimedijalnog računa. Ali kako to optimalno i svrsishodno koristiti? Pokušajmo shvatiti.

Što je "Windsor Media Center"?

Odmah želim skrenuti pozornost svih korisnika Windows sustava, koji je zadnji put u OS ljusci, ova komponenta je prisutna u sustavu Windows 7 kao "omotati" aplikacija.

Za sustav Windows 8.1, "Media Center", kao i deseta verzija sustava, potrebno je instalirati zasebno jer nije u glavnoj distribuciji. Ali je li to potrebno? U principu, sustavi iznad sedmog imaju vlastite alate za pregledavanje i upravljanje multimedijskim datotekama (isti preglednici ili igrači). Problem je drugačiji: za svaku multimedijsku datoteku trebate otvoriti zasebnu aplikaciju. No, "Windows Media Center" objedinjuje sve u jednom. Nejasno je zašto, ali ovaj softverski paket nakon što je Windows 7 bio isključen iz aplikacija ugrađenih sustava. Ali uzalud

"Media Center" Vjetrovi 7 ": izgledi za razvoj

Do danas možete distribuirati ovaj softverski sustav izravno od tvrtke Microsoft. Ova verzija, iako dizajnirana za Windows 7, dobro se ponaša u osmoj i desetoj verziji (u principu, svih sedam programa kompatibilni su s verzijama iznad).

Pitanje je drugačije: hoće li Microsoft razviti taj pravac? Sudeći po tomeništa. I šteta je. Takav softverski paket zahtijevat će mnogi korisnici.

Korištenje programa

Ako odmah obratite pozornost na sučelje programa, možemo zaključiti da je sve ovdje stvoreno kako bi se u potpunosti pojednostavilo djelovanje bilo kojeg, čak i najspremnijeg korisnika. Raspodjela kategorija odmah daje povjerenje.
Međutim, odvojeni razgovor zaslužuje postavljanje televizije u online načinu rada. Nažalost, ova je opcija dostupna samo ako postoji odgovarajući prefiks. Bez toga, TV neće raditi, a da ne spominjemo da AppleTV uopće nije podržan (za to morate instalirati dodatni applet). Osim toga, Windows Media Center ima mogućnost uzrokovati pogreške sustava, iako je to sustavska aplikacija, ušivena u verziji sustava Windows 7 i niže. Na osmoj i desetoj modifikaciji također su zabilježeni kvarovi, ali budući da je paket instaliran kao softver treće strane, to nije osobito vidljivo na sustavu. Ali natrag na sučelje. Ovdje je sve jednostavno. Samo ga potražite. Odmah imajte na umu da će biti preusmjeren na resurse samog softvera, tj. Neće biti specificirana ručna mapa iste MP3 datoteke. U principu, taj je program osmišljen. Prioritet je korištenje internetskih stranica, a ne lokalnih resursa.

Problemi s ažuriranjem i greškama

Što se tiče instalacije ažuriranja, često instaliranih na Windows 8 i novije verzije, multimedijalni centar pokušava odmah instalirati ažuriranja. Čini se da u tome nema ništa strašno.međutim, neki paketi koji nisu dizajnirani za rad u operativnim sustavima iznad sedmog, mogu uzrokovati kritične pogreške.
Pogreške se također susreću. Ali oni su uglavnom zbog nemogućnosti reprodukcije datoteka određenog tipa ili nedostatka odgovarajućih kodeka i dekodera. Kao što je jasno, takva su pitanja fiksirana isključivo ponovnim instaliranjem odgovarajućih softverskih proizvoda. Kada je riječ o sustavima Windows 7 i niže, jedan od najjednostavnijih alata koji se može preporučiti je standardna uslužna programska oprema Microsoft Fix It, koja je izvorno dizajnirana za rješavanje problema pri preuzimanju i instaliranju kritičnih ažuriranja sustava.